Prognoses

Een van de problemen waar veel bedrijven tegenaan lopen, is de onzekerheid over toekomstige ontwikkelingen binnen het bedrijf. Vragen zoals: Hoeveel kan ik verstandig investeren? Is dit pand groot genoeg voor onze groei? Hoeveel personeel heb ik volgend jaar nodig?, plagen veel startende bedrijven. 

Om dit soort vragen beter te kunnen beantwoorden, ontwikkelen we bij Bouffantes regelmatig prognoses voor onze klanten. In deze prognoses analyseren we de te verwachten ontwikkelingen in het bedrijf en kijken we welke mogelijke knelpunten kunnen ontstaan in de nabije toekomst. 

prognoses

Natuurlijk kunnen we niet alles voorspellen. Dat werd wel duidelijk toen veel bedrijven de deuren moesten sluiten tijdens de coronacrisis. Toch kunnen we een goede inschatting maken van wat er kan gaan gebeuren in de komende jaren. Indien er onverwachte zaken gebeuren, helpen we de ondernemer met inzichten. Zoals bij een coronacrisis.

Wanneer is een prognose handig?

Het simpele antwoord is natuurlijk dat prognoses áltijd handig zijn. Het gezegde luidt niet voor niets: ‘Een gewaarschuwd mens telt voor twee’. Realiteit is dat het voor de één meer van belang is dan voor de ander. Startups kennen veel onzekerheid, maar moeten wel hun plannen presenteren aan financiers. Gevestigde bedrijven krijgen te maken met overnames, investeringen, uitbreidingen of juist inkrimping.

Vrijwel ieder bedrijf heeft dus baat bij goede prognoses. Het is niet voor niets dat veel grote ondernemingen een eigen afdeling hebben die de financiële planning verzorgt. 

Er zijn genoeg voorbeelden waarbij een financieel plan niet alleen handig, maar wellicht zelfs noodzakelijk is. Denk bijvoorbeeld aan:

  • financieringen
  • liquiditeitszorgen 
  • investeringsplannen
  • voorraadplanning
  • personeelstekort
  • betalingsproblemen

Niet alleen voor de onderneming zelf is het belangrijk om te weten hoe deze er financieel voor staat, maar ook banken, investeerders, leveranciers of schuldeisers willen dat weten. 

Bouffantes helpt

Met behulp van onze kennis en systemen helpen wij onze klanten om gedegen prognoses te maken. Maar daar houdt het voor ons niet op. Een prognose heeft pas echt waarde als je ook de werkelijkheid daarmee vergelijkt en waar nodig bijstuurt. Ook daarin bieden wij ondersteuning.

Wil je meer weten over prognoses en de hulp die wij je daarbij kunnen bieden? Kijk dan eens op onze website of neem direct contact met ons op.