Nieuwe bankkoppelingen voor Exact

Inmiddels zijn we volop bezig met het helpen van onze klanten om hun Rabobank bankkoppeling om te zetten naar een zogenaamde ‘PSD2 bankkoppeling’. Dit speelt bij klanten waarvoor wij de administratie verzorgen en waar wij ook automatisch alle banktransacties uploaden.

Bankkoppeling voor Exact

Per 1 juli stopt Rabobank met de huidige koppeling en is het dus noodzakelijk om de nieuwe koppeling tijdig in te richten. Eén van de voordelen van de nieuwe koppeling is dat er nu vier keer per dag transacties worden geüpload in Exact. 

Een belangrijke stap is de verplichte identificatie van de klant die online moet plaatsvinden om de nieuwe bankkoppeling te kunnen inrichten. Deze stap blijkt voor nogal wat werk te zorgen. De verificatie moet worden uitgevoerd voor de UBO’s van een bedrijf en moet succesvol doorlopen worden voordat de koppeling gelegd kan worden. 

We zijn goed op weg om de nieuwe koppelingen vóór 1 juli ingericht te krijgen, ondanks de uitdagingen die erbij komen kijken. Heb je nog vragen hierover, neem dan gerust contact met ons op.