Jaareinde

We leven eind september en het jaareinde lijkt nog ver weg misschien. Toch is het dichterbij dan je denkt. Het kan dan ook geen kwaad om alvast aandacht te besteden aan enkele belangrijke zaken.

Jaareinde

Zo is er de kleinschaligheidsaftrek. Indien je meer dan € 2.400,- investeert in 2022 (let op: dit moet dan ook in het boekjaar betaald zijn), dan heb je recht op kleinschaligheidsaftrek. Deze bedraagt 28% bij een totaalbedrag van investeringen tussen € 2.400,- en € 59.939,-. Daarboven heb je uiteraard ook recht op deze aftrek, maar wijzigt het percentage. Zit je nog niet aan deze drempel, dan is het misschien interessant om nog dit jaar een investering te doen.

Kijk ook alvast eens hoe je ervoor staat met de werkkostenregeling. Misschien heb je nog ruimte over om je werknemers iets (belastingvrij) te kunnen vergoeden. Wist je dat er een mogelijkheid bestaat om een bonus uit te betalen met gebruikmaking van de werkkostenregeling? 

Beoordeel ook je voorlopige aanslagen alvast en bekijk of je over het jaar te weinig of wellicht te veel belasting hebt betaald. Zijn je inkomsten lager dan verwacht? Dan betaal je mogelijk te veel belastingen via een voorlopige aanslag en kun je geld terugvragen of besparen! Uiteraard kan het ook zo zijn dat je te weinig belasting hebt betaald. Dan is het verstandig om de voorlopige aanslag aan te passen zodat je niet achteraf verrast wordt met een hoge belastingschuld, vermeerderd met rente!

Zijn er, buiten bovenstaande zaken, nog andere dingen waar je over twijfelt of die belangrijk zijn om vóór jaareinde aan te pakken? Neem dan contact met ons op. We kijken dan samen wat de beste oplossing voor jouw vraag is.

Mocht je een tip of idee hebben voor onze nieuwsbrief, dan horen wij dat ook heel graag van je!