Bezwaar maken tegen afwijzing TVL

Was jij ook teleurgesteld toen je ontdekte dat je niet in aanmerking kwam voor de TVL-regeling vanwege een foutieve SBI-code? Dan was je zeker niet de enige ondernemer. Wist je dat je bij een afwijkende SBI-code toch in aanmerking kunt komen voor de regeling Tegemoetkoming Vaste Lasten?

Bezwaar maken tegen afwijzing TVL

Om in aanmerking te komen voor de TVL-regeling is een juiste SBI-code, zoals die bij de Kamer van Koophandel is geregistreerd, bepalend. Een verkeerde SBI-code betekent in principe dat een ondernemer niet in aanmerking komt voor deze regeling. In eerste instantie leek dit ‘jammer, maar helaas’. Maar door een recente uitspraak van het College van Beroep voor het bedrijfsleven, maak je wellicht tóch kans om voor de regeling in aanmerking te komen. Dat geldt in de volgende situaties:

  1. Je nevenactiviteit die was ingeschreven bij de Kamer van Koophandel was feitelijk je hoofdactiviteit;
  2. Je hoofdactiviteit stond al in de activiteitenomschrijving bij de Kamer van Koophandel, maar was nog niet gekoppeld aan een SBI-code;
  3. Je hebt duidelijk een foutieve SBI-code gekregen.

Uiteraard moet je wel aan kunnen tonen dat je activiteiten ook feitelijk overeenkomen met een SBI-code die in aanmerking komt voor de regeling. Daarbij is het belangrijk dat die activiteiten al bestonden op de peildatum van 15 maart 2020. Als dat zo is, kun je bezwaar maken bij de Rijksdienst voor Ondernemend Nederland (RVO) en verzoeken om alsnog voor de steun in aanmerking te komen.

Meer informatie hierover, inclusief het maken van bezwaar, kun je direct vinden op de website van RVO. Kies op de website voor de TVL-regeling en je vindt alle informatie over deze regeling.